Istoria fermei

START
1994

Societatea comercială Transmeteorit SRL a fost înființată în anul 1994, însă în primii cinci ani, activitatea de bază a fost cea de transport.

1999

Secole la rând, încă din perioada stăpânirilor otomane, solul derivat din depozitele leossoide, unul dintre cele mai productive pământuri de cultură din România, a fost intens exploatat în zona comunei Sarichioi. Potențialul acestui sol a fost identificat și de domnul Ivan Fedot, punând astfel bazele acestei fermei în 1999. Primul său hectar cultivat a fost cu ceapă, un loz câștigător în acel prim an de antreprenoriat în domeniul agriculturii. Pagină cu pagină, a început apoi să scrie povestea acestei afaceri de succes.

2008

În acest an am accesat primul program de fonduri europene prin care am achiziționat o combină class, un selector, o mașină de tratat, un disc, un plug și o semănătoare, toate pentru producția noastră de cereale.

2014

Cu sprijin financiar neramburabil grație Programului Național de Dezvoltare Rurală, finanțat de UE și Guvernul României prin Fondul European Agricol, în 2014 am dus la bun sfârșit un proiect important prin Măsura 123 care presupune înființarea de silozuri de cereale. Acest lucru ne-a permis să extindem capacitatea de depozitare la 10.000 tone prin 4 celule de 2000 tone și alte 2 celule de câte 1000 tone fiecare. Grație aceluiași proiect, am înființat și un laborator de analiză a cerealelor prin intermediul căruia grâul este sortat (în funcție de umiditate, gradul de proteină și gluten) înainte de a fi depozitat în siloz.

2015

La începutul anului 2015, am demarat un alt proiect de accesare a fondurilor europene, de această dată pe Măsura 121 care presupune achiziționarea de utilaje agricole. Ferma noastră dispune în acest moment de 7 combine de recoltat (3 de cereale, 1 de fasole păstăi, 1 de fasole uscată și 2 de rădăcinoase), 10 tractoare accesorizate cu diverse agregate de pregătit, semănat, stropit și procesat terenul și 2 tiruri de transport cereale.

2016

Prin multă muncă și implicare din partea întregii noastre echipe, încheiem anul 2016 cu cea mai bună cifră de afacere de la înființarea firmei: 7.313.597 LEI. Profitul net ajunge și el în acest an la 863.732 LEI.

2017

Fiindcă am fost mereu deschiși provocărilor atunci când vine vorba de inovație, în 2017 am încheiat un contract de colaborare cu compania de cercetare Pioneer prin care, pe un lot de cercetare de porumb cu 6000 de soiuri și hibrizi, din care 50% la irigat și 50% la neirigat, am urmărit potențialul hibrizilor la cele două tehnologii. Astfel, la sfârșit ciclului de recoltare am putut observa care dintre hibrizi au avut cel mai ridicat potențial de producție.

2021

A fost anul când producția noastră de legume a ajuns la 250 ha, cultivarea acestora fiind permanent monitorizată conform standardului internațional Global GAP. Primul an de certificare a fost 2018.

Cifre cu care ne mândrim

ANI DE EXPERIENȚĂ

Angajați fericiți

Clienți & Parteneri

Hectare în exploatare